onsdag 29 juli 2009

Tältlagning

Idag har jag fördrivet dagen genom att modifiera och laga ett nytt tält som sporthandlare DG ska, eller iallafall har tänkt att, använda när han är ute och säljer på orienteringstävlingar.

Han fick tältet för några månader sen och testade det då, det gick åt helvete.
Fel ett var att där luften ska in i tältet, det är ett typ hoppborgstält, passade inte över pumpen, det var för litet helt enkelt.
Fel två var att de drog lite i en av de linor som ska förankra tältet vilket gjorde en stor reva i tältduken, klen konstruktion helt enkelt.

Revan var lätt att sy ihop och limma på en lapp över och att sy en större tratt som passade över pumpen var också snart avklarat.

Vi började blåsa upp det hela och enligt instruktionerna så ska det typ vara att sätta i kontakten, stå med händerna i kors, vänta 5-10 minuter och låta skiten blåsa upp, men riktigt så lätt var det tyvärr inte. Det verkar som leksakspumpen, ja den ser ut som en leksak, inte riktigt orkar med att blåsa upp det hela. Vi försökte några gånger att putta/stötta upp det hela medans det blåstes upp men det gick inte. Det blir ev. något mer försök framöver med flera personer som kan stötta osv. men det känns lite skit nu faktiskt...

Nu sova.

Vi hörs
//Per


Mer än såhär får vi inte upp tältet tyvärr :(...


Den nysydda tratten till leksakspumpen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar