tisdag 16 juni 2009

Jukola

Jukola heter den stora orienteringstävling i Finland som vi var och sprang i helgen. Tre damlag och tre herrlag hade vi på startlinjen i år så vi var ett stort gäng som for iväg.
Skitväder var det i Sverige när vi åkte och det hade utlovats mindre bra väder i Mikkeli där tävlingen gick. Fast nyare fräscha väderrapporter dök upp och vi hoppades på "allt utom regn" iaf. Vi kom fram och vädret var lite sådär, fast varmt var det. Efter någon timme så blev det bara bättre och bättre väder och till slut så var det bara blå himmel och sjukt varmt och höll sig så hela tiden i Finland, yeah!!!

Tävlingarna startade och damlagen stötte sig bra, visst var det några som var besvikna men överlag så skötte sig alla bra. Förstalaget kom in på placering 54, något som jag trodde, eller var ganska säker på, att vi i första laget i herrkavlen skulle klara av.

Starten för herrkavlen startade kl. 23 finsk tid och den här gången fick Sjögren köra startsträckan, eftersom de första 700 m, som vi såg var löpning så dröjde det inte många meter innan Sjögren låg i täten och joggade medans de andra slet som djur för att hänga med. Nu var det en riktigt bra start på banan för Sjögren eftersom de 4 första km enbart var löpning :), något som passar friidrottarn fin fint. Första sträckan gick bra och Sjögren växlade som 33a.
Jag sprang tredje sträckan efter Oskar och jag lyckades springa upp laget till placering 44 från placering 69 som jag gick ut. Ett bra lopp blev det utan några större misstag.
Janne, Axel, Stefan och PJ på de resterande sträckorna skötte sig helt ok, dock några tappade placeringar men i övrigt stabila insatser. Vi blev 78a till slut.

Resultat

I övrigt var det en mycket trevlig helg med fågel eller fisk, beroende på om man sprang bra eller dåligt. Jag fick 5 fågel :(, det smakade sådär faktiskt...
Bra tävlingar, god mat, fina kläder (bilden nedan) och roligt sällskap kan sammanfatta helgen bra. Dock väldigt slitsam, blir inte så mycket sömn under något dygn där, men så är det ibland. Glöm inte att rösta (kommentera inlägget) på snyggast tights, antingen från 2009 eller från 2007 nedan. Man ser att de hänger med i trenden iallafall genom att de från 2009 är knälånga varianter, något som de från 2007 inte är, något som är populärt nu :)...


Vi hörs
//Lök


Snyggast tights vinner, rösta i kommentarsfältet


God mat


Fågel eller Fisk

4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Helt klart årets modell på tights! De är så stilrena och passformen är ju alldeles fenomenalt bra :)

    Hepp Hepp!
    Carro

    SvaraRadera
  3. Men en hårsmån får 2009 års modell en andra röst, enbart för att chansen är större att du kan inhandla det vinnande paret nästa år =).

    SvaraRadera
  4. Fishshotsen verkar snarlik turkisk pepparshotsen. Det ska du hålla dig borta ifrån löken. Det vet du!

    SvaraRadera