onsdag 28 juli 2010

O-ringen etapp 3 + sprint

Idag var det endast en sak i huvudet. Extremt fokus på mtb-orienteringen efter gårdagens alla idiotiska misstag.

Vi började med 9.5 km orientering där vi tog kommandot direkt och stämplade först på alla kontroller. FK Herkules, laget som leder, hängde med bra men vi lyckades få en lucka på 48 sekunder till växlingen. Det var en riktigt hård bana med bra kuperingen hela tiden, det passade oss fin fint.

Ut på mtb-orienteringen så tog vi det lite lugnt i början så allt flyt skulle infinna sig. Det gjorde det och vi missade endast ca. 2 min totalt sett på hela banan. Herkules gjorde tyvärr ett stort misstag då de drog till andra och tredje kontrollen innan den första och fick köra tillbaka och tappade hela 22 min på detta :(, det var inge bra, för dom alltså... In till växling var vi ca. 15 min före så de hade kört på riktigt bra iallafall efter sitt misstag. Vi tokkörde ju inte men vi höll ju självklart ett jämnhårt tempo utan misstag.

Ut på den sista avslutade korta orienteringen så körde vi på det vi orkade, dock var låren riktigt trötta men det löste sig bra iallafall. I mål så var vi 15 min före så det var skönt att plocka in lite tid på dagen etapp.

Etappresultat med sträcktider


Nöjda och lite slitna etappsegrare...

Hemfärd blev det ganska snart och direkt uppladdningen inför den korta sprinten som skulle vara i Stadsparken och Stora Holmen i Örebro. Vi körde innan den vanliga sprinten för eliten så det var mycket publik, storbildsskärm och bra drag.

Här var sträckorna 1 km kanot, 2 km mtb och 1.1 km sprint-orientering.
Innan start var jag groteskt nervös, man vill ju inte göra bort sig på hemmaplan inför storpublik, men efter att startskottet gick så var det bara att köra på fokuserat och hårt hela vägen.

Första paddlingen gick riktigt bra för oss, det blev en masskrasch efter några minuter men vi kom iväg bra igen och kunde köra kontrollerat i tät hela vägen till växling.

Ut först på de två mtb-varven som var runt Stora Holmen. Vi fick hoppa av cyklarna och hoppa över två hinder två gånger per varv pga. säkerheten vid en bro, det var skoj och det momentet klarade vi av riktigt bra.
FK Herkules attackkörde på mtbn och körde ifatt de 3 sekunder de var efter vid växlingen. Vi la oss i suget och bara gled med in till växling 2 sekunder efter.

Ut på sista sprint-orienteringen så sprang jag grymt fokuserat och spik på till alla kontroller. Herkules bytte från cykelskor till löparskor och tappade 15 sekunder och viktigt drag där. Vi körde självklart med löparskor hela tiden. Jag var endast lite osäker på en kontroll men annars så gick det skitbra hela vägen. I mål så blev vi hela 1.25 före tvåorna. Riktigt bra drag på benen var det också, det var skönt...

Extremt nöjd och adrenalinkicken sitter fortfarande i :)...


Sprintresultat med sträcktider


Först på paddlingssträckan.


Ut på sista sprintorienteringen.


På väg mot mål.



Nöjda sprintsegrare.

Annars är vi grymt nöjda med dagen. Vi plockade in 15 minuter på etappen och fick 12 minuters minustid i totalen mot Herkules som fick 6 min minustid i totalen. Totalt så plockade vi alltså 21 minuter under dagen. Vi är nöjda :)...

Totalresultaten än så länge... (Ingen bonustid bortdragen än så länge)


Idag är det vilodag, vi ska träna paddling...
Mer bilder kommer, jag lovar...

Vi hörs
//Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar